Hartelijk Welkom

Kerk aan kant voor Kerstmis 2017

Voor de feestdagen zorgen we voor een schoon en opgeruimd huis: de vloer geboend, het zilver gepoetst, het damast netjes gestreken, de boom opgetuigd… alles klaar voor Kerstmis.

Lees verder

Steek je licht ook eens elders op UPDATE

Er wordt een keur aan activiteiten aangeboden in onze mooie kerk op 't Zand: de reguliere zondagsviering, meditatie, concerten, lezingen, informatiebijeenkomsten. Maar ook bij andere Amersfoortse kerken is van alles te doen.

Lees verder

Geeft u ook uw talent?

Om als geloofsgemeenschap vitaal te kunnen blijven, is het echt nodig dat we nieuwe medewerkers vinden om opengevallen plaatsen op te vullen of om nieuwe activiteiten tot een succes te maken. ‘Vrijwilligers zijn het cement tussen de stenen in de kerk’ is een mooie uitspraak die de kern raakt. We hebben allemaal onze talenten en we vragen u met klem om te willen nadenken over de vraag welk talent u met ons wilt delen.

Lees verder

Aanmelding voor Eerste Heilige Communie van start

Vanaf heden kunnen kinderen die in groep 4 of hoger zitten, aangemeld worden om mee te doen met de Eerste Communievoorbereiding.

Lees verder

Kerkbalans 2017

Zo rondom begin van het vierde kwartaal is voor de Zandraad een belangrijk financieel moment . Als op de derde dinsdag van september de minister van financiën de miljoenennota aan de Tweede Kamer presenteert buigen wij ons over de begroting voor het komende kalenderjaar. Dat is ook hét moment van terugkijken. Lopen de inkomsten en uitgaven in het lopende jaar in de pas met de begroting of springen we ergens uit de band.

Lees verder

Film jubileumviering te bekijken!

U kunt de film van de jubileumviering op zondag 22 oktober j.l. nu online bekijken. Op woensdag 15 november om 10.30 uur zal de film voor liefhebbers worden vertoond in de Hoor- en Leerzaal. U bent van harte welkom.

Lees verder

SFX-jongeren gaan op bezoek bij Het Brandpunt

Op zondag 5 november gaat de werkgroep jongeren naar Het Brandpunt aan de Laan van Emiclaer. De jongeren en hun begeleiders zullen daar de viering bijwonen, waarin Josephine van Pampus voorgaat.

Lees verder

Rapper Diggy Dex opent zesde seizoen van Preek van de Leek

‘Wie niet deelt, vermenigvuldigt niet’. Dat is niet alleen de rode draad in de 21e Preek van de Leek, die net als de eerdere vijf jaargangen plaatsvindt in onze kerk. Het is ook het levensmotto van de Amersfoortse rapper Diggy Dex.

Lees verder

Eigenwijs - eigen wijze - eigen aard

In afwachting van een verslag en beelden van de feestelijke jubileumviering op zondag 22 oktober alvast een reactie op de overweging, waarin onze geloofsgemeenschap als eigenwijs werd getypeerd en werd gewaarschuwd voor een te gesloten houding.

Lees verder

Koppeling kerken met Gemeentelijke Basis Administratie blijft

Het regeerakkoord van het nieuwe kabinet bevat verrassend en voor diverse trouwe parochianen positief nieuws. Onderstaand bericht nemen we onder dank over van de site van het aartsbisdom.

Lees verder

Zangers m/v gezocht voor projectkoor Lessons & Carols

Na 14 jaar te gast te zijn geweest in de Emmakerk te Soest wordt het Christmas Carols project o.l.v. onze nieuwe dirigent Frank Kooiman nu verplaatst naar de St. Franciscus Xaveriuskerk in Amersfoort. Ieder die mee wil zingen in een sfeervol en prachtig kerstprogramma is van harte uitgenodigd om mee te doen. Het is een mooie manier om met dit concert muzikaal en saamhorig de kerst in te luiden. Naast de traditionele Carols worden ook moderne Christmas Carols ingestudeerd van onder andere Darke, Rutter, Warlock en Willcocks. De Carols worden afgewisseld met inspirerende teksten.

Lees verder

Als je Christus op straat ontmoet

Op zondag 8 oktober j.l. ging Bernadette van Dijk, straatpastor in Amersfoort, voor in de viering van Woord en Gebed in onze kerk. Zij sprak op zachte toon en indringende wijze over het leven van mensen van de straat.

Lees verder

Uitslag van de Zandmarkt loterij

De loterij van de Zandmarkt leverde veel winnaars op. Er werden mooie prijzen mee naar huis genomen. Niet iedereen kon aanwezig zijn tijdens de trekking. Daarom noemen we hieronder de winnende prijsnummers, waarvan de prijzen nog niet uitgedeeld konden worden.

Lees verder

Frank Kooiman nieuwe dirigent per half oktober

Het heeft even geduurd, maar daar is hij dan: Frank Kooiman, de nieuwe dirigent van ‘t Zand. Hij is de man die zowel de Koorgroep als de Cantorij/Mannenschola onder zijn muzikale hoede neemt en met deze ‘keurtroepen’ ook de hele SFX-geloofsgemeenschap. Die heeft in de afgelopen maanden al een paar keer − wat oneerbiedig gezegd − aan hem kunnen ruiken en dat is wederzijds zo goed bevallen dat Frank officieel vanaf half oktober officieel in dienst treedt.

Lees verder

Van Twaalf tot Een: Van macht ontdaan

Op zondag 1 oktober organiseert Vereniging Geloofsgemeenschap 't Zand weer een bijeenkomst van Twaalf tot Een in de Hoor- en Leerzaal in de pastorie. De inleiding wordt verzorgd door Bart Verreijt. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Lees verder
Geloofsgemeenschap St. Franciscus Xaverius - 't Zand 31, 3811 GB Amersfoort.
Bereikbaar iedere werkdag van 9.00-12.00 u. tel 033 4721705, of 
email.
Voor dringende pastorale zorg kunt u bellen naar: 06-57541222.