20 maart 2018

Update: Steek je licht eens elders op!

Er wordt een keur aan activiteiten aangeboden in onze mooie kerk op 't Zand: de reguliere zondagsviering, meditatie, concerten, lezingen, informatiebijeenkomsten. Maar ook bij andere Amersfoortse kerken is van alles te doen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

Cursus: Je eigen weg vinden. Iets voor jou?

Binnenkort starten we met de cursus ‘Je eigen weg vinden’. Stilstaan bij je waarden, kwaliteiten en levensmissie om bewuste keuzes en stappen te kunnen maken in je werk en leven. In vier avonden geven we je handvatten om je eigen weg te vinden. Zoek je naar meer plezier in je werk, ander werk of wil je meer energie krijgen uit wat je doet, dan is deze cursus misschien iets voor jou.

De avonden zijn op de woensdagen 31 januari, 21 februari, 21 maart en 11 april 2018, steeds van 19.45-22.00 uur en vinden plaats in de zaal naast de Sint Ansfriduskerk aan de Jacob Catslaan in Amersfoort. Begeleiders zijn Sandra van der Werf, trainer/coach en Ingrid Bos, interim manager/coach. De kosten bedragen € 80,- (€ 40,- voor parochianen Sint Ansfridus/OLVvA) per deelnemer voor de hele cursus.

Informatie/aanmelden bij: Sandra van der Werf (06 - 520 61 646 of sandra.vd.werf@gmail.com)

     

Passion for Kids op 29 maart in St. Martinuskerk

   

‘The Passion’ kent iedereen, maar wij maken in de parochie dit jaar voor het eerst een ‘Passion for Kids’. Met goeie muziek door twee kinderkoren onder leiding van Esther Ocheng (Gospelkidz) en Bart Albers en Charlotte Hebels (St.Martinuskinderkoor), een geweldige band, en dat bijzondere verhaal van de laatste week uit het leven van Jezus. We maken het mee, zien wat er gebeurde met Jezus en zijn leerlingen, lopen achter het kruis aan. Kom het meebeleven en zing mee met de muziek. Een aansprekend verhaal voor kinderen én volwassenen. Dit mag je niet missen! 
Witte Donderdag, 29 maart, om 16.00 uur in de St.Martinuskerk in Hoogland. Kom met je vader en moeder, broers en zussen, vrienden en vriendinnen en beleef het mee!

Edith Vos en Josephine van Pampus

 

 

 

 

 

Een eigentijdse uitvoering van het passieverhaal in Amersfoort-Zuid

 

Op dinsdagavond 27 maart 2018 in de Goede Week voor Pasen wordt dit jaar voor de zesde keer op rij Passion 4U uitgevoerd door koor 4U en solisten. De uitvoering vindt plaats in de Sint Ansfriduskerk aan de Jacob Catslaan in Amersfoort.

Passion 4U vertelt het meeslepende passieverhaal. Daarbij wordt met muziek van bekende artiesten een eigentijds beeld gegeven van de lijdensweg van Jezus. Met woorden en muziek van nu, voorzien van moderne beelden op een groot scherm. De Ansfriduskerk is binnen in een passende sfeer verlicht.

De tekst van het passieverhaal is geschreven door Bertie Franke; verteller is  Petra van Breukelen-Jansson.

De muzikale vormgeving is in handen van Ron Adelaar (dirigent/ pianist). Aan de uitvoering werken mee Marianne van Calcar en Michiel van der Ploeg (solozang) en Koor 4U van de Sint Ansfriduskerk. Er is muzikale begeleiding van piano, synthesizer, slag- en basgitaar en slagwerk.

Uitvoering van Passion 4U is op dinsdagavond 27 maart 2018 in de Sint Ansfriduskerk, Jacob Catslaan 28 in Amersfoort. De aanvangstijd is 20.15 en de toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage is uiteraard welkom. Voor meer informatie: www.sintansfridus.nl

 

 

Paasconcert Engels College Koor en Orkest op dinsdag 3 april 2018, 20.00 uur, Sint Ansfriduskerk

Paasconcert georganiseerd door All Saints – de Anglicaanse Kerk in Amersfoort. Het koor (60 leden) en orkest (35 leden) van The High School of Thomas Telford Academy gevestigd in Telford Shropshire Engeland komt naar Amersfoort tijdens hun tournee in Nederland. De leden zijn studenten van 11-18 jaar.

Het koor zal onder meer stukken zingen van Goodall (The Lord is my Shepherd), Mozart (Ave Verum), Rutter (The Lord bless and keep you) en Karl Jenkins (Adiemus) afgewisseld met stukken van Ed Sheeran en Toto.

Het orkest speelt stukken uit Mamma Mia, Jurassic Park, Les Miserables en een fantastisch mooi lied ‘And The Angels Called’.

Toegang is gratis. Er is gelegenheid een vrijwillige donatie te doen als bijdrage voor de kosten van de avond.

Het concert begint om 20.00 uur. Na circa drie kwartier is er een korte pauze met gelegenheid voor een drankje.

U bent van harte welkom!

Datum:  dinsdag 3 april 2018
Tijd: 20.00-21.45 uur, inclusief korte pauze met gelegenheid voor een drankje
Plaats: Sint Ansfriduskerk, Jacob Catslaan Amersfoort

Geloofsgemeenschap St. Franciscus Xaverius - 't Zand 31, 3811 GB Amersfoort.
Bereikbaar iedere werkdag van 9.00-12.00 u. tel 033 4721705, of 
email.
Voor dringende pastorale zorg kunt u bellen naar: 06-57541222.