19 april 2018

Terugblik op Eerste Heilige Communie

Marja Hogendoorn kennen wij als lid van de pastoraatsgroep voor catechese, maar zij is ook lid van de werkgroep EHC Stadskerken. In deze bijdrage blikt zij terug op de onlangs gehouden viering van de Eerste Heilige Communie.

 foto: Anke Eekma

 

Samen zijn we sterk en nooit alleen
Op zondag 15 april was in de Heilige Kruiskerk de Eerste Heilige Communie van de kinderen uit de geloofsgemeenschappen uit de stad: Ambar, Grace, Imaani, Isabelle, Kuba, Naya, Samuel, Shaniraylees en Sofia. De afgelopen maanden hebben de ouders en de werkgroep EHC, de kinderen hierop voorbereid. Dit gebeurde door lessen in de Heilige Kruiskerk, de Sint Franciscus Xaveriuskerk en de Sint Ansfriduskerk. Enkele ouders hadden samen met koor Mixed Generations de liedjes voor deze plechtigheid uitgekozen. In een mooie preek maakte pastoor Tuan aanschouwelijk dat wij ons nooit alleen hoeven te voelen en samen sterk zijn. De communicanten hebben vervolgens meegeholpen met de collecte en het klaarmaken van de tafel. Na het ontvangen van hun Eerste Heilige Communie, hebben de kinderen samen met pastoor Tuan gebeden en in meerdere talen vredeswensen overgebracht.

Lichtjes
Na afloop van de viering volgden felicitaties en kregen de kinderen namens ons allen een lichtjeshouder cadeau. Tenslotte werd er buiten een groepsfoto gemaakt.

Terugkomviering 3 juni: opbrengst spaarproject EHC
De afgelopen maanden hebben de kinderen klusjes gedaan en zo geld ingezameld voor de Speelgoedbank. De opbrengst van de collecte van de EHC viering komt daar nog bij. Bent u benieuwd wat dit betekent voor de Speelgoedbank? Kom dan op 3 juni naar de terugkomviering in de Sint Ansfriduskerk. Dan wordt het uiteindelijke bedrag van het spaarproject bekend gemaakt.

 

Marja Hogendoorn (namens Werkgroep EHC Stadskerken)

  

Geloofsgemeenschap St. Franciscus Xaverius - 't Zand 31, 3811 GB Amersfoort.
Bereikbaar iedere werkdag van 9.00-12.00 u. tel 033 4721705, of 
email.
Voor dringende pastorale zorg kunt u bellen naar: 06-57541222.