15 mei 2018

Nootkreet

De Cantorij heeft een schreeuwend gebrek aan bassen en tenoren. Dit bedreigt het voortbestaan van de Cantorij. Vandaar dat de Cantorij probeert - onder andere via dit stukje - om nieuwe aanwas te genereren. Alle hulp is welkom!

 

  

Liefde begint met zingen (Ps. 33 vrij, H. Oosterhuis)

En we zingen omdat het ons lief is

De Cantorij van de Sint Franciscus Xaverius (SFX) in Amersfoort is op zoek naar bassen en tenoren maar ook sopranen en alten. We zijn een gedreven en enthousiaste koorgroep van ruim 20 leden. Dirigent Frank Kooiman - met Ineke Opstal als vaste repetitor - leidt het koor met bezieling en houdt de koorleden muzikaal scherp.

 

De geloofsgemeenschap op ’t Zand staat voor gastvrijheid en spiritualiteit met een groot gevoel voor cultuur. De Cantorij zingt een gevarieerd repertoire: teksten van Oosterhuis, Engelse chants, van Sytze van der Zee tot Hildegard von Bingen… Met het repertoire proberen we aan te sluiten bij de geloofsbeleving van onze gemeenschap.

De Cantorij zorgt elke 2 weken voor de muzikale ondersteuning in de viering op zondag.  Elke maandagavond van 20.00 uur tot 22.00 wordt er gerepeteerd in de kerk. In de pauze wordt er gezellig bijgekletst onder het genot van een kopje koffie of thee – en als we geluk hebben, met een koekje erbij.  Bij de Cantorij hebben we hart voor elkaar.

Lid worden? Graag! Hoe meer zielen, hoe meer begeesterend en ontspannen er gezongen kan worden – en versterking is van harte welkom!  Dus als je graag zingt en je je thuis voelt in onze geloofsgemeenschap, zing dan een paar keer mee. Of het nu als bas, tenor, sopraan, alt is  - of wanneer je uit een andere geloofsgemeenschap  komt, je wordt met open armen ontvangen. Je kan je rechtstreeks aanmelden bij de dirigent – of via een koorlid. Als je na een paar proefrepetities graag wil meezingen, is er in overleg een stemverkenning om te kijken bij welke stemsoort je het beste past.

We laten je graag ervaren hoe plezierig het is om samen in een koor liederen in te studeren en ten gehore te brengen. Tot op de maandag-repetitie?

 

De contactpersonen:

Marcella van  Noordenburg    (marcellavn1@gmail.com)       
dirigent Frank Kooiman            (frankkooiman@kpnmail.nl)

  

  

Geloofsgemeenschap St. Franciscus Xaverius - 't Zand 31, 3811 GB Amersfoort.
Bereikbaar iedere werkdag van 9.00-12.00 u. tel 033 4721705, of 
email.
Voor dringende pastorale zorg kunt u bellen naar: 06-57541222.