Hartelijk Welkom

Nieuwe voorzitter van de Zandraad

Per 1 november jl. is Jos Smeels de nieuwe voorzitter van de Zandraad. Hij volgt Annemieke Thomas op.

Lees verder

Inschrijving Eerste Communie gestart

De inschrijving voor de Eerste H. Communie voor kinderen uit groep 4 van de basisschool is gestart. Aanmelden kan tot 1 december a.s. Meer hierover leest u in dit bericht.

Lees verder

Kerk aan Kant voor Kerst

Ook dit jaar gaat er weer een ochtend hard gewerkt worden om de kerk spic en span te krijgen voor de Kerstdagen. Vele handen maken het werk licht, dus als je/u een paar uurtjes tijd hebt .....

Lees verder

Lege glazen potten gezocht voor Kerstlichtjestocht

Op 22 december a.s. wordt er in de Amersfoortse binnenstad een Kerstlichtjestocht gehouden. Deze wordt georganiseerd door de samenwerkende binnenstadskerken. Hiervoor zijn er veel lege glazen potten nodig.

Lees verder

Informatie-avond parochiereis naar Andalusië

Ook in 2019 organiseren Edith Vos en Josephine van Pampus weer een reis voor parochianen. Op woensdagavond 7 november wordt hiervoor een informatie-avond georganiseerd in de pastorie St. Martinus in Hoogland.

Lees verder

Wat ons beweegt

De pastoraatsgroep heeft het initiatief genomen om met enige regelmaat aansluitend aan de zondagsviering en het koffie drinken een parochiaan uit te nodigen om met ons te delen wat hem of haar beweegt. Zondag 4 november is Giny Wierenga bereid om dit met ons te delen.

Lees verder

Bollen planten in onze tuin op 't Zand

Het weiland achter onze tuin en pastorie gaat een nieuwe bestemming krijgen. Een van de trekkers van dit project - Dirk Kramer - doet een voorstel om hiermee van start te gaan op zondagmiddag 11 november a.s. Wie helpt mee?

Lees verder

Update: Steek je licht eens elders op!

Er wordt een keur aan activiteiten aangeboden in onze mooie kerk op 't Zand: de reguliere zondagsviering, meditatie, concerten, lezingen, informatiebijeenkomsten. Maar ook bij andere Amersfoortse kerken is van alles te doen. Doe als de goudvis en neem er eens een kijkje ....

Lees verder

Zondag 7 oktober: hoe vertalen wij duurzaamheid in ons leven en in de Xaveriuskerk?

Tijdens en na de viering op zondag 7 oktober staat de encycliek Laudato Si en de vraag wat wij hiermee kunnen doen centraal. Het programma aansluitend aan de viering leest u hier.

Lees verder

Bijzondere Parochiedag: afscheid en welkom

Tijdens de parochiedag op zondag 23 september a.s. in de H. Kruiskerk gaat onze nieuwe pastoor Skiba voor het eerst in onze parochie voor in de eucharistie, kunt u na de viering afscheid nemen van vertrekkend vice-voorzitter Irene Vriens en kunt u kennis maken met het nieuwe pastoraal team. De dag wordt afgesloten met een korte presentatieviering in de vorm van een vesper.

Lees verder

Zindex033: nieuwe website voor kerkelijke activiteiten in Amersfoort

Wie geïnteresseerd is in activiteiten rond kerk, geloof en levensbeschouwing, vindt op www.zindex033.nl een overzicht dat breed en veelkleurig is als Amersfoort zelf.

Lees verder

Trouw blijven in moeilijke tijden

De bisschop van 's-Hertogenbosch, Mgr. Gerard de Korte, schreef een brief naar aanleiding van het negatieve nieuws over de katholieke kerk in de laatste weken. De redactie vindt zijn bijdrage ook voor ons de moeite waard om het hier te plaatsen.

Lees verder

Gouden Zandspeld voor Joost Lobach

Aan het eind van de viering op 2 september kreeg Annemieke Thomas, voorzitter van de Zandraad, het woord. Zij vroeg of Joost Lobach even naar voren wilde komen. Hem wachtte een verrassing. Hierbij de toespraak van Annemieke.

Lees verder

Bidden

Onze columnist HAKA combineert dit keer de hitte, een boekrecensie en lezenswaardige tips om te bidden.

Lees verder

Eucharistieviering Ariënskring in SFX

Op maandagochtend 3 september is er om 11.00 uur een speciale Eucharistieviering in onze kerk. Ook parochianen zijn in deze viering van harte welkom. Meer informatie vindt u in dit bericht.

Lees verder
Geloofsgemeenschap St. Franciscus Xaverius - 't Zand 31, 3811 GB Amersfoort.
Bereikbaar iedere werkdag van 9.00-12.00 u. tel 033 4721705, of 
email.
Voor dringende pastorale zorg kunt u bellen naar: 06-57541222.