Korenfestival groot succes

Op zondagmiddag 8 oktober gaven zo'n kleine tweehonderd zangers (m/v) van de diverse koren van de parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort acte de présence op het korenfestival dat georganiseerd was in het kader van het 200-jarig bestaan van ons kerkgebouw.

Negen koren uit bijna alle geloofsgemeenschappen van de parochie (alleen zangers uit de St.Ansfridus ontbraken helaas) presenteerden een kenmerkend deel uit hun liedrepertoire met als verplicht onderdeel een zetting van het Onze Vader. De verschillende muziekstijlen van de diverse koren zorgden voor een bonte afwisseling, van gregoriaans tot “Oomen/Löwenthal” en van klassiek tot wereldmuziek. De middag begon met gezamenlijk inzingen onder leiding van Frank Kooiman, de nieuwe dirigent op 't Zand en werd afgesloten met het zingen van het lied “Hierheen Vrouwe Ademtocht”, dat sinds vorig jaar wordt gebruikt als parochielied. Er klonken ook twee werken van Rob Holleman, een passend eerbetoon aan onze in april j.l. plotseling overleden dirigent van de koren van onze kerk. 
Het festival was een groot succes door de muzikale verscheidenheid en het enthousiasme van de zangers, begeleiders en dirgenten. Tijdens de pauze en bij het drankje na afloop was er gelegenheid voor de leden van de diverse koren om met elkaar kennis te maken. Zingen verbindt, dat bleek maar weer eens.

Meer foto's (van Wim Jansen) op de site van de parochie.

 

 

Geloofsgemeenschap St. Franciscus Xaverius - 't Zand 31, 3811 GB Amersfoort.
Bereikbaar iedere werkdag van 9.00-12.00 u. tel 033 4721705, of 
email.
Voor dringende pastorale zorg kunt u bellen naar: 06-57541222.